Hoe het allemaal begon...

In 2018 werd ik tante van mijn mooie nichtje Mia. Na een week of 4 nam het huilen bij haar steeds meer toe. Mia sliep nauwelijks meer en mijn zus en zwager waren ten einde raad. Ze probeerden van alles; Mia werd nagekeken door een bevriende arts, ze hadden een afspraak bij de chiropractor, er werd andere voeding gegeven maar alles zonder resultaat. 

Voorzichtig noemde ik dat ik wel wilde helpen. En dat namen ze ter harte. In een uitgebreide mail vertelde ik het plan van aanpak wat ik maakte voor Mia. Ik begeleidde ze telefonisch ivm de afstand. 

Het was een pittige eerste week maar ze hebben volgehouden. En met succes! Na één week ging het steeds beter. Mia leerde zelf in slaap te vallen, sliep langer en dieper. En ze huilde veel minder.

 

Mijn zus was vrij duidelijk; ''Esmé, hier moet je wat mee doen! Begin je eigen praktijk. Ik heb al een naam voor je bedacht: de Esméthode ;-)''
Daar moest ik toen om lachen natuurlijk en even speelde de gedachte door mijn hoofd om er werkelijk iets mee te gaan doen.

 

Maar ik deed het niet. Mijn jongste ging toen nog niet naar school, ik was blij met mijn werk op de kinderafdeling en zag veel beren op de weg voor het starten van een eigen praktijk. 

Tot in januari 2022 mijn nichtje Sophie werd geboren. Sophie kende geen vlekkeloze start door een ziekenhuisopname van 3 weken. Toen ze 7 weken oud was werd ook daar duidelijk dat Sophie veel huilde en weinig sliep. Ze sliep eigenlijk vooral op de arm bij haar moeder. Ik zag mijn schoonzus en zwager worstelen met het slaapgebrek. Ik bood mijn hulp aan en ook zij ontvingen dat met open armen. Dit keer ging ik wel op huisbezoek en maakte een plan van aanpak. En wederom met succes. Sophie is inmiddels al ruim 1 jaar en een voorbeeldige (schone) slaapster!

Het gaf me beide keren zoveel voldoening om te helpen dat ik nu heb besloten er wel iets mee te doen. Mijn eigen kinderen zitten op school en ik had ruimte om naast mijn werk op de kinderafdeling een eigen praktijk te starten. Ik verdiepte me in de mogelijkheden en meldde me begin 2022 aan voor meerdere opleidingen die ik inmiddels succesvol heb afgerond.

En vanaf december 2022 mag ik me dan officieel een verpleegkundig babyconsulent noemen. Hopelijk mag ik veel gezinnen met plezier gaan begeleiden.